Soeks-01M ver.II 2014

Измервателен уред Soeks-01M ver.II 2014

Soeks-01M – най-продаваният битов дозиметър в света!

 • Време за измерване: 10 сек.
 • Функция “Търси” за по-бързо локализиране на източниците на излъчване
 • Процесор от ново поколение, който осигурява светкавичен старт
 • Текстова, цветова и звукова индикация
 • Компактен размер
изчерпан

Защо имаме нужда от индикатор на радиоактивност?

Животът на съвременния човек протича в условия на масово производство и индустриализация в глобални размери и всичко това с цената на влошена световна екологична обстановка. Немислимо е в днешно време без потребление на електроенергия, произведена от ядрени централи по целия свят. Опасни радиоактивни елементи се срещат навсякъде около нас. Да живееш на място с дори и минимална радиоактивна остатъчност от стотиците години на процеси в земната кора и елементите под нея, може да се отрази негативно на нашето здраве. Всеки, който предстои да закупи апартамент, къща с двор или земя е препоръчително да направи проверка на радиоактивността на този вид имот и района около него. Радио лъчението е от факторите около нас, които не можем да усетим без електронен прибор. В такива и още много други случаи на помощ идва уреда: ИНДИКАТОР НА РАДИОАКТИВНОСТ – ДОЗИМЕТЪР SOEKS 01М VER. II 2014.

Как функционира уреда за измерване на радиация?

Принципа на функциониране на уреда е на Гайгер – Мюлеров брояч на частици GMS 20-1, произведен от Росатом. Той записва броя на йонизиращи частици бета и гама, както и рентгенови лъчи, измерва не само фона на радиация, но и натрупаната доза. Разполага с функция “Търси”, която позволява да се локализират източниците на вредни лъчения по-бързо. Корпусът е стилен, направен от висококачествена гумирана пластмаса, удобен за ръка, компактен като размер и с ниско тегло. Уреда е с най-висока скорост за измерване в сравнение с подобни уреди използвани за битови цели- до 10 секунди, благодарение на процесора от ново поколение. Единственият по-бърз от него е Soeks Prime. Цветният дисплей позволява лесна преценка на резултатите от измерванията. За да започнете, просто включете устройството и той веднага преминава в режим на измерване. Съобщенията са на принципа на светофара: зелено – “нормално”, жълто – “внимание”, червено – “опасно”, придружени и със звукова индикация при навлизане в зоната на повишена радиация. “SOEKS 01М ver. II 2014” работи на батерии ААА, има възможност за зареждане чрез USB порт или мрежов адаптер. Менюто на уреда е на английски, руски, немски, френски, испански и португалски. Уреда съдържа три контролни бутона: „Back”, „Return to the menu” и „ Select”.

Области на приложения на измервателя

 • за всички, които държат на собственото си здраве и безопасност
 • уред за масова употреба от домакинства и малки предприятия
 • за хора, които си взаимодействат с опасни радиоактивни предмети във връзка с естеството на професията си
 • за притежателите на автомобили втора употреба т.к. някой от тях е възможно да са престоявали на паркинги в близост до специализирани транспортни средства за радио отпадъци
 • за хора, които  летят  редовно със самолети
 • приложение сред любителите на риболова и брането на гъби
 • при избора на нова къща, апартамент, двор, парцел земя и др.
 • за изследване на храни и строителни материали, закупени от неизпитани области, които не притежават сертификат за качество и от такива с повишен радиационен фон
 • разнообразни предмети, включително и тези, закупени чрез чуждестранните онлайн магазини
 • детски играчки, които се внасят от рискови региони.

Комплекта включва: уред Соекс 1 бр., батерии ААА – 2 бр., упътване  и на български език.

Броят на потребителите на “SOEKS 01M” в света надхвърли 100 000 души! Оценката на “SOEKS-01M” от потребителите в Япония е 4,3 от 5,0. Това може да се сравни с рейтинга на iPhone на същия пазар.

LLC “SOEKS” са патентовани  сертифицирани и произведени в Русия. Притежават и Евросертификат СЕ.