Soeks Ecotester 2


Soeks Ecotester 2 – комбиниран уред за измерване на нитрати и радиация

  • Измерване нивата на нитрати в хранителни продукти (нитрат тестер)
  • Измерване на нивото на радиационен фон
  • Текстова, цветова и звукова индикация
  • Висока скорост на измерванията
  • Лесен за използване от непрофесионалисти
  • Компактен дизайн
439.80 лв. 351.90 с ДДС

Не е нужно да купувате и да носите със себе си два отделни уреда. Комбинираният Soeks Ecotester 2 е компактен, лек и лесен за употреба от всички. Използвайте го, за да следите за безопасността на пресните плодове и зеленчуци, които купувате, както и да проверявате нивото на радиация, излъчвана от любимите ви предмети, в жилището ви или апартамента, който планирате да закупите.

Функция “Нитрат тестер”

Механизмът на измерване се основава на метода на йонометрията на биопродукта, разработен и патентован от SOEKS. Той позволява бързо да определите съдържанието на нитрати в пресни зеленчуци, плодове и сурово месо.

Допустимите норми на нитрати за повечето хранителни продукти са въведени в паметта на уреда. Изберете режим “Нитрат тестер” и типа на продукта, който ще изследвате, след което забодете сондата и натиснете OK. Измерването ще отнеме само 3 секунди.

Процес на измерване на нитрати

Функция “Дозиметър”

Вграденият Гайгер – Мюлеров брояч на частици GMS 20-1, произведен от Росатом позволява да се определи радиационната безопасност на околните обекти, хранителни продукти: гъби, плодове, вода, строителни материали и др. С висока точност и скорост.

За да измерите нивото на радиация, включете уреда и изберете режим “Дозиметър”. Доближете го до обекта, който желаете да изследвате. Измерването отнема около 10 секунди.

Процес на измерване на радиация

Комплектът включва: уред Соекс 1 бр., батерии ААА – 2 бр., упътване и на български език.
LLC “SOEKS” са патентовани, сертифицирани и произведени в Русия. Притежават и Евросертификат СЕ.